Vil fremtidige biler blive dæmpet som golfkugler?

Formskiftende golfboldinspireret materiale kan være svaret på at forbedre bileffektiviteten og nedbringe træk, ifølge amerikanske forskere.
Aerodynamiske eksperter ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har udviklet en overflade, der kan omdannes fra glat til dæmpet med et tryk på en knap.
• Seks måder F1 hjælper med at designe din næste bil
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Forskerne sagde, at det at anvende det på forskellige paneler på en bil ville minimere træk i forskellige hastigheder og øge brændstofeffektiviteten.
Princippet er ikke noget nyt, med golfbolde, der har brugt et svimlet ansigt til at rejse yderligere i betragtning af at det 19. århundrede, mens fodboldene i verdensmesterskabet i 2014 også har en struktureret overflade.
Dimpled overflade reducerer luftturbulensen
En dæmpet overflade fungerer ved at holde luftstrømmen tættere i længere tid og minimere den turbulente luft bag bolden – den primære årsag til træk på stumpe genstande.
Så hvorfor er det ikke allerede blevet brugt af bilindustrien? For mens det kan passe til bymæssig kørsel med lavere hastigheder, med højere hastigheder – såsom på motorveje eller dobbelt køreveje – vendes effektivitetsfordelene.
• Jaguar Land Rover afslører fremtidige tech og motorer
Derfor er denne mest aktuelle smarte morfable overflade-eller ‘smorph’-et så stort gennembrud og kunne høste masser af virkelige MPG-fordele i den virkelige verden, ifølge forskerne ved MIT.
Materialet har en stiv ydre hud, der dækker et blødt interiør. Når trykket fra indersiden sænkes, krymper den ydre hud og skaber en dæmpet overflade. Dette er det samme princip, der ser glatte blommer omdannet til rynkede svesker.
Pedro Reis, en adjunkt i maskinteknik og civil- og miljøteknik ved MIT, sagde: ”Denne reversibilitet er grunden til, at det er interessant; Du kan tænde og slukke for trækreducerende effekt og slukke og indstille den. ”
Tjek nu vores round-up af de mest økonomiske biler, du kan få nu.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *